PEACE PREVAILS

May peace prevails upon all beings on the earth and beyond. You may scroll down to browse the contents of this blog.

Friday, 29 May 2015

KEMBANG SETAMAN

The last of the Mohicans!! (batch terakhir kena tempias angin & air lior aku!!!). Superb group effort for RINTIS 2015, amat memfuyoooookan. Wa caya sama lu all. Winners!!!!!



Graphic, xcellent works. Lepas ni kalau buat work, cuba xplore lagi, lebih berani bereksperimen dgn bidang2 komunikasi yg lain, not playing too safe. Itu budak baju kelabu kat depan, work 'kurang ajor'(best).


Dgn bakal2 pereka industri masa depan, I really enjoyed your projects, especially for the O.K.U's, superb ideas. Functional sculptures semua 'cun-cun', kalau tak larat bawak balik kampung, hadiahkan pada saya. Saya boleh tolong usha PM Omar dll bagi 'A'. Yg penting diri tu kekal 'A'wesome!!!!


Ni pesanan terutama pd Ahnaf yg amat berbakat (dan yg sekentut dgn dia). Kalau nak berjaya, tolong pastikan tak disampuk saka bodo-sombong mcm beruk-dpt-bunga taik ayam-prasan dah baguih sgt walaupun kencing masih dlm pampers lagi. Sesekali saya ada terserempak dgn spesis hipster celup mcm ni, rasa nak kirim penampor Arab je!! Sekian pesanan tanpa penaja, tanpa acara rasmi, tanpa teks ucapan yg byk bidaah, tanpa udang sebalik mee udang, tanpa tarian dr Myanmar, tanpa acara gedik2.

'RINTIS' tahun ni awesome, dan dijayakan dgn team work yg chanteeek. Wa tabik lu all. 

Nak pesan (lagi!!!!!). 'RINTIS' ni platform utk anda semua mempersembahkan dan berkongsi ilmu dgn publik dgn ikhlas dan penuh syukur. Bila dipamerkan maknanya nak bagi tau pd publik apa yg anda dah belajar dan buat. Ilham dan idea anda semua yg bagus2 tu semua dari Tuhan yg Maha Kaya dgn Ilmu (infinit, tak terbatas). Jika anda dekat dan Yakin dgn Tuhan, idea dan ilham takkan terputus. Oleh itu, jika saya 'highlight' hasil kerja kamu dlm fb saya, kalau pun tak nak bersyukur dan berterima kasih (ada org admire kerja kita), janganlah pulak takot ide dan ilham kena curi!!! Ini la yg saya katakan 'saka bodo-sombong mcm beruk-dpt-bunga-taik-ayam-prasan dah baguih sgt walaupun kencing masih dlm diapers lagi'. Patutnya kehebatan ilmu, idea dan ilham yg Tuhan 'pinjam sat' pd kita itu di'rai' dan di'viral'kan agar kehebatanNya bertambah2 dan berterusan dlm diri, bukannya takot org curi ide utk buat 'Masters'. Ni yg patut bagi penampor Arab pakai angin je. Sesiapa yg ada rasa kena sampok ni, pi la tobat, ok. Jgn bawak wabak ni jangkit kat kawan2. Energy 'RINTIS' dah chanteek, tlg jgn spoil kan, worait all braders & sisters. Sekian, khutbah mlm ni.

No comments:

Post a Comment